App review: Storytel

Sinds kort heb ik een nieuwe verslaving. Ik besteed er soms uren per dag aan, maar toch zorgt het er niet voor dat ik minder tijd over heb voor andere dingen. Dat klinkt goed he! Ik heb het over de app Storytel, een persoonlijke voorleesservice.

Ik ben dol op lezen en sinds ik de Kobo app heb, lukt het me al vaker om te lezen, omdat het zo laagdrempelig is. Je kunt makkelijk verder gaan waar je was gebleven en de boeken staan op je telefoon of iPad. Maar de app die ik sinds kort gebruik overtreft de Kobo app, dus deze moet ik natuurlijk ook delen.

Storytel – Audioboeken op je mobiel of iPad

Ik dacht altijd dat luisterboeken bedoeld waren voor mensen die niet kunnen lezen, maar wat blijkt? Ook voor mensen die niet goed stil kunnen zitten is het ideaal. Met mijn oordopjes in en de app aan kan ik een boek lezen terwijl ik bijvoorbeeld de keuken opruim of de was opvouw. Voorheen saaie klusjes, maar met een spannend boek in je oor gaat het bijna vanzelf.

De app

Ik heb Storytel eerst gedownload op mijn iPad, oordopjes in en lekker luisteren. Het aanbod is groot. Je kan zelf de voorleessnelheid aanpassen, dus ook aan de snelle luisteraar is gedacht. Omdat het nogal onhandig was om te bewegen met de iPad binnen snoerbereik, heb ik de app vervolgens op mijn telefoon gedownload. Daar zit nog een puntje van verbetering, de voorleessnelheid aanpassen kan namelijk niet op je telefoon, jammer.
Wat ik wel fantastisch vind, is dat je meerdere boeken tegelijk kunt lezen (zoveel je maar wilt) en dat je tot 5 boeken offline beschikbaar kunt maken om te beluisteren zonder internetverbinding. De eerste 14 dagen kun je gratis luisteren en daarna kost het € 9,99 per maand. Je kunt voor dit bedrag onbeperkt boeken luisteren. Je kunt kiezen uit duizenden boeken, bestsellers in het Nederlands en Engels, non-fictie en kinderboeken.

Screenshots

App Storytel review
Scroll door het aanbod op categorie

App Storytel review
Laat je inspireren door de uitgelichte series

App Storytel review
Het menu, waar je uiteraard ook gewoon kan zoeken op titel of auteur

App Storytel review
Veel nieuwe titels!

App Storytel review
Ik ben net begonnen in dit boek, de Nederlandse versie van “The fault in our stars”.
Nog 7 uur, 20 minuten en 24 seconden te gaan!

Conclusie

Zoals je kunt zien zit de app mooi in elkaar en het werkt ook allemaal erg goed, geen vastlopers of traagheid. De app is geschikt voor Android, iPhone en iPad. Als je gebeld wordt tijdens het lezen, gaat het boek even op pauze en kun je daarna weer verder waar je gebleven was. Ik vind het een echte aanrader! Of je nou het huishouden doet, in de trein zit of aan het sporten bent, je persoonlijke voorleesservice is altijd binnen handbereik.

Ga je Storytel uitproberen? Wees gewaarschuwd, het is verslavend! Heb je nog leuke boektips? Deel ze hieronder in de reacties.

Meer lezen over lezen? Klik dan hier, of hier.

This article has 4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.