Digitaal lezen met de Bol.com Kobo app

Een enorme boekenkast vol met de mooiste boeken, dat zou ik graag in mijn woonkamer willen hebben. We hebben nu een kleine boekenkast (die ook nog eens voor de helft in gebruik is als speelgoedopslag), maar het geeft wel sfeer. Niet in de laatste plaats omdat we onze boeken hebben gesorteerd op kleur, zoals je kunt zien op deze Instagramfoto.

Digitaal lezen

Echte boeken spreken mij het meeste aan, maar soms is digitaal lezen veel handiger. Bijvoorbeeld op vakantie, een e-reader of tablet neemt veel minder ruimte (en gewicht) in beslag dan een stapel boeken. Ook voor mensen met arm- of schouderklachten kan het een uitkomst zijn. Geen zwaar boek waar je steeds de bladzijde moet omslaan, maar gewoon een licht apparaatje en de volgende bladzijde komt met één swipe naar rechts, ideaal! Ik ben dol op lezen, maar om eerlijk te zijn maak ik er (vooral sinds ik moeder ben) geen tijd voor vrij. Wat ik wel vaak doe, als ik even tijd voor mezelf heb, is de tablet of telefoon erbij pakken om wat te lezen.

Bol.com Kobo

Nu zag ik op de site van Bol.com dat ze een app hebben om te kunnen lezen op je telefoon, tablet en e-reader. Je kunt verder lezen waar je was gebleven op een ander apparaat, omdat het met elkaar synchroniseert. Je kunt dus waar je ook bent, verder lezen op het apparaat dat je op dat moment bij je hebt. Zo kom je wel door je “must-reads” heen! Ik heb de app op mijn telefoon en tablet gedownload en het werkt goed. Je kunt je aanmelden en daarna meteen scrollen door het aanbod van boeken. Je kunt reviews lezen, de top zoveel per categorie bekijken en ook meteen een digitaal boek kopen. Betalen kan via iDEAL, creditcard of PayPal en daarna kun je meteen beginnen met lezen. Nadat ik was begonnen met lezen op de tablet, ging ik verder op mijn telefoon en daarna weer verder op de tablet, geen probleem! Ook digitaal lezen in meerdere boeken tegelijk kan uiteraard.

Kobo app screenshot
Screenshop van de app op de tablet (prijzenpagina).

In de app kun je zelfs bijhouden hoeveel minuten je gelezen hebt, hoeveel pagina’s per uur je leest, hoeveel uur je in totaal hebt gelezen, etc. Leuk voor de statistiek-freaks onder ons. Ook verzamel je “prijzen” door bijvoorbeeld twee weken achter elkaar dagelijks te lezen, een boek uit te lezen of een nachtje doorhalen (die laatste gaat zeker weten aan mijn neus voorbij).

Ik ga dus flink aan de slag de komende tijd, hopelijk kan ik op deze manier een paar boeken uitlezen die ik anders nooit had gelezen.

 

reading quote

 

De app is te vinden onder de naam Bol.com Kobo en is beschikbaar voor zowel Apple als Android, hij is gratis!

Gun jij jezelf af en toe een momentje voor jezelf met een leuk boek of lees je minder dan je eigenlijk zou willen? En heb je nog leuke boeken-tips? Lees je al digitaal? Deel het hieronder, reacties zijn altijd welkom!

 

Bekijk op bol.com

Dit artikel is niet gesponsord, wel ben ik trots partner van Bol.com. Dit beïnvloedt mijn mening over hun producten of diensten niet.

This article has 1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.