Goed doel: Wees een held met je geld

Zoals Joey uit Friends ooit zei, “Selfless good deeds don’t exist”. Oftewel, als je een goede daad verricht is dit nooit helemaal onzelfzuchtig. Als je iets doet voor een ander, dan krijg je daar zelf een goed gevoel van, een warm gevoel van binnen, je geeft jezelf een intern schouderklopje.

Ik heb een aantal goede doelen gesteund, sommige éénmalig, andere structureel met een maandelijks bedragje. Maar het goede doel dat ik nu heb ontdekt is er één die me echt heeft geraakt. Ik kwam via via op de blog van Foodstep Uganda.

http://foodstep-uganda.blogspot.nl

Foodstep bestaat uit Werner en Nathalie uit België. Ze helpen al 6 jaar lang elke week de kinderen uit Kampiringisa. Een soort kindergevangenis in Uganda, maar de meeste kinderen die er zitten hebben niks misdaan. Ze zitten er bijvoorbeeld omdat hun ouders ze er heen hebben gebracht, omdat ze brutaal waren. Of omdat ze geen ouders hebben en hun familie niet meer voor ze wilde zorgen. Omdat ze op straat leefden, omdat ze geen ouders meer hebben. Of omdat ze een mango hebben gestolen omdat ze honger hadden. Dat kun je die kinderen toch niet aanrekenen?

In de gevangenis zijn de omstandigheden slecht, zo waren er in het begin geen bedden, kregen ze maar af en toe wat te eten, geen medische zorg, het was er enorm smerig en de kinderen droegen geen kleren. Maar sinds Werner en Nathalie er actief zijn is er al veel verbeterd. Regelmatig eten, medische zorg, bedden, wat liefde en aandacht, de eerste levensbehoeften. En heel soms mogen ze een kindje meenemen uit de gevangenis om ze de zorg te geven die ze zo hard nodig hebben. Soms zijn ze nog geen paar maanden oud, ondervoed of mishandeld, misbruikt of verminkt.. Ik vind dat Foodstep fantastisch werk verzet!

De kinderen die ze mogen meenemen uit de gevangenis komen in een warm nest terecht. In de homecoming van Foodstep krijgen ze eten, zorg, liefde, schone kleren, een fiets en onderwijs. Ze krijgen een kans op een succesvol leven. Een leven die ze zonder hulp nooit hadden kunnen hebben. Fantastisch toch?

Helpen?

Je kunt voor 30 euro per maand een kind sponsoren, daarmee betaalt Foodstep de basics zoals eten, kleding en school. Je krijgt af en toe een update over je sponsorkind en een foto. Zo kun je met eigen ogen zien dat je bijdrage goed terecht komt.

De documentaire die is uitgezonden door Nieuwsuur zegt alles, dus wil je meer weten, kijk het terug via YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=yjyQBXB5nRY

Bronnen: http://www.kampiringisa.orghttp://foodstep-uganda.blogspot.nlhttps://www.facebook.com/foodstepinOeganda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.