Herfst, 6 x leuk!

Door het slechte weer van de afgelopen dagen (weken) voelde het al niet zomers meer, maar het seizoen is nu ook echt ingewisseld voor het volgende. De herfst is mijn minst favoriete seizoen, maar om niet helemaal in een depressie te zakken wil ik in dit artikel zes dingen uitlichten die wél leuk zijn aan de herfst. Lees gauw verder!

1. Geen wespen meer

Eén ding wat me altijd weer tegenvalt in de zomer: insecten. Prikmuggen (ze moeten mij altijd hebben), spinnen, maar vooral wespen bederven soms mijn zomerplezier. De intrede van de herfst betekent dat de wespen vanaf nu weer zullen afnemen, yes!

wesp

2. Mijn verjaardag

Ik ben in de herfst jarig, hierperdepiep hoera! Op 4 oktober aanstaande mag ik 32 kaarsjes uitblazen, dat is al over een week en vijf dagen.

verjaardagstaart

3. Nieuwe kleren kopen

Halverwege de zomer lagen de winkels alweer vol met herfst- en winterkleding, maar toen had ik er nog geen zin in. Nu wel! Ik heb al een nieuwe winterjas gekocht en nog wat andere kleren. Als het wat kouder wordt, kan ik eindelijk mijn nieuwe winterjas dragen.

winkelen

4. Pumpkin Spice Latte (PSL) van Starbucks

Need I say more? Deze mierzoete kruidige bestseller-koffie hoort bij de herfst, dat is namelijk de enige periode dat je hem kunt bestellen. Zelf maken kan ook, maar meestal heb je daar volgens de recepten pompoenpuree uit blik voor nodig en die heb ik nog niet gevonden in Nederland. Iemand een lekker recept voor een zelfgemaakte PSL? Deel het in de reacties!

Starbucks

5. Voorbereiden op de feestdagen

Zoals je in mijn vorige artikel kon lezen ben ik dol op kerst. Meestal staat mijn kerstboom al voordat Sinterklaas vertrokken is, maar dit jaar zullen we iets meer aandacht besteden aan de goedheilig man. We hebben nu immers een kleine man die wat meer besef krijgt van Sinterklaas en dat vast ook heel leuk vindt. Het is 5 december voor je het weet dus… Lekker voorbereiden, alvast kadootjes inslaan, verlanglijstjes maken, voorpret!

kado

6. Kaarsjes aan, instant gezelligheid

Nu het ’s avonds weer vroeg donker wordt, kunnen de kaarsjes weer aan en dat brengt meteen gezelligheid. Ik heb allerlei kaarsen, maar mijn favoriete kaarsen zijn toch wel die van Yankee Candle. Niet goedkoop (zelfs een klein potje is al €12,95), maar de geuren zijn echt heerlijk en vullen je huis binnen no-time met je favoriete geur. Gewone theelichtjes zijn ook onmisbaar en als je het helemaal kindvriendelijk (of huisdiervriendelijk) wilt houden, zijn er ook allerlei soorten LED-kaarsen te koop. Vorig jaar heb ik deze van Ikea gekocht en ze bevallen heel goed. Ze hebben zelfs een soort vlam-effect, net echt!

kaars

Dit waren mijn 6 lichtpuntjes van de herfst, mijn minst favoriete seizoen. Als ik een top 4 zou moeten maken zet ik de lente op 1, de zomer op 2, de winter op 3 en de herfst dus op 4. Wat is jouw seizoen top 4? Reacties zijn meer dan welkom hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.