Jip en Janneke, mini shoplog & review

We hadden al een paar voorleesboeken en een slaapzak van Jip en Janneke, maar laatst was ik bij HEMA en ik kon me niet inhouden. Ik heb onze collectie flink uitgebreid. Tijd voor een shoplog!

IMG_20150428_083308

Ik kocht dit leuke setje met een bord, beker en bestek voor onze zoon. Nu hij bijna 1 is eet hij steeds vaker met ons mee en dat is heel gezellig (en meestal een enorme bende). Omdat de spullen die hij binnen handbereik heeft regelmatig op de grond vallen wil ik servies dat tegen een stootje kan. Ik vind het printje leuk en het is geschikt voor zowel meisjes als jongens. Het is los te koop: € 2,60 voor het bord, € 1,60 voor de mok en € 3,60 voor het bestek.

IMG_20150428_091912

Dan dit leuke ding, het is een pop-up speeltentje. Dat wil zeggen, je gooit hem in de lucht en hij ontvouwt zichzelf, dus geen gedoe met tentstokken of touwen. Ideaal voor in de tuin of op het strand, of gewoon binnen (zoonlief vond het binnen al een groot succes). Investering: € 11,95. Opvouwen vergt wat oefening, maar zodra je het snapt is het erg handig. Er zit zelfs een opbergzakje bij!

IMG_20150428_092035

​Als het in de zomer weer lekker warm wordt zie ik ons al helemaal zitten in dit leuke zwembadje. Hij is klein, met een diameter van 65 centimeter is hij snel opgeblazen en gevuld. De hoogte van de rand is 18 centimeter. Ook handig om mee te nemen op vakantie. De prijs is € 6,95.

Na wat research vond ik een paar leuke weetjes over Jip en Janneke, wist je bijvoorbeeld dat…

– het eerste Jip en Janneke verhaaltje in 1952 in Het Parool is verschenen

– Annie M.G. Schmidt daar werkte, net als Fiep Westendorp die de tekeningen maakte

– de eerste merchandise in 1959 op de markt kwam, namelijk Jip en Janneke gordijnen

– HEMA het grootste Jip en Janneke assortiment heeft

– sommige verhalen gebaseerd zijn op echte belevenissen van de zoon van Annie M.G. Schmidt, die vaak speelde met zijn buurmeisje

– het bekende duo zelfs een standbeeld heeft, het staat in Zaltbommel (de geboorteplaats van Fiep Westendorp)

– het laatste verhaaltje in 1957 is geschreven

Het is alweer zo lang geleden, maar Jip en Janneke zijn nog steeds hip en actueel.

IMG_20150428_114540

In de voorleesboeken kun je soms goed merken dat het al lang geleden geschreven is. Zoals in het verhaaltje waar Jip ervan droomt om later als hij groot is pijp te roken, want dat is leuk. Desondanks blijven het leuke verhaaltjes die nog steeds vermakelijk zijn. De hoofdstukken zijn kort, dus er is altijd wel tijd voor een verhaaltje, of twee.. Of drie.. Je blijft lezen! Deze boeken kosten € 6,95 per stuk.

IMG_20150428_091618

De Jip en Janneke slaapzak hebben we al een tijdje in gebruik maar ik vond het wel leuk om hem ook nog even te showen. De mouwen zijn afritsbaar, de stof is lekker zacht en blijft ook zacht na het wassen. Er zit een stukje stof over de bovenkant van de rits, zodat dit niet langs de kin van je kleine kan schuren. Hij is nu in de aanbieding voor €12,76 zag ik op www.hema.nl.

Ben je ook Jip en Janneke fan en heb je nog leuke items om aan te raden? Ik lees het graag in de comments!

Bronnen: Wikipedia en www.hema.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.