Mmm.. Simpele Pasta Pesto

Vandaag aten we Pasta Pesto, een twist op mijn eerdere recept die je hier kunt lezen: Zonnig recept: Pesto Pomodori Pastasalade. Deze variant kun je natuurlijk ook koud eten, maar wij aten hem warm. Zelfs onze zoon smulde ervan, dus lees gauw mee hoe je deze supersimpele pasta maakt.

De ingrediënten (voor 2 personen en een peuter)

– 225 gram pasta (kies een variant die de saus goed vasthoudt, zoals fusilli)

– 8 lekkere rode trostomaten, deze hebben vaak meer smaak dan de gewone tomaten die je per stuk koopt

– Olijfolie

– Vers gemaakte pesto (voor het recept verwijs ik je weer naar mijn oude recept: Zonnig recept: Pesto Pomodori Pastasalade)

– Eventueel wat extra Parmezaanse kaas en basilicum voor bovenop, dat lijkt zo mooi!

Let’s get cooking!

Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Maak intussen de pesto en snij de tomaten in grove stukken en bak ze even kort aan in een koekenpan met wat olijfolie. Als je de tomaten ontvelt van tevoren ziet het eindresultaat er mooier uit, maar ik laat de velletjes gewoon zitten. Als de pasta gaar is, giet je het af en vervolgens doe je de tomaten en de pesto erbij. Even doorroeren en meteen opdienen, mooi met wat extra Parmezaanse kaas en basilicum erop.

Eet smakelijk!

Pasta Pesto

Voor wat extra groente kun je er nog een frisse groene salade bij maken. Een stokbrood met alioli erbij en je hebt helemaal een feestmaal! Wat is jouw favoriete pasta? Varieer je graag of heb je één succesrecept die je altijd weer maakt? Deel het hieronder in de comments!

This article has 2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.