Pakjesavond voor iedereen

Sinterklaas heeft maar een mooi beroep, hij wordt overal feestelijk ontvangen, er worden liedjes gezonden voor zijn verjaardag en het allerleukste: hij mag kadootjes uitdelen aan alle kinderen! Geen wonder dat hij zo geliefd is.

Pakjesavond voor iedereen

Pakjesavond voor iedereen

Heb je altijd al willen voelen hoe het is om Sinterklaas te zijn? Speel dan geheime Sint en verras een willekeurige Nederlander met een cadeautje op pakjesavond. Dit leuke initiatief heet Pakjesavond voor iedereen en het is bedacht door een aantal enthousiaste mensen die pakjesavond voor iedereen leuk willen maken. Niet iedereen heeft namelijk iemand om een surprise voor te maken – of van te krijgen. Daarnaast worden de meeste volwassenen al jaren overgeslagen door de echte Sinterklaas.

In 2014 is er al een succesvolle ronde geweest en dit jaar wordt het opnieuw georganiseerd. Via de Facebook-pagina kun je zien hoe dat ging én op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de actie. Lijkt het je leuk om een cadeautje te geven aan een onbekende en ook een cadeautje te ontvangen van een geheime Sint? Trek dan een lootje! Je steunt dan ook nog eens het goede doel: Stichting De Vrolijkheid.

Het goede doel

Vorig jaar was de Voedselbank het goede doel, dit jaar hebben ze gekozen voor Stichting De Vrolijkheid. Deze stichting geeft extra aandacht aan kinderen en jongeren in asielzoekerscentra. Met de opbrengsten wordt een gezellige Sinterklaasavond georganiseerd met cadeautjes en een muzikale voorstelling – want pakjesavond is er voor iedereen.

Hoe werkt het?

Koop een lootje voor € 2,- op PakjesavondVoorIedereen.nl. Vul de vragenlijst in zodat de persoon die jou trekt wat informatie over jou te weten komt. De volgende ochtend krijg je een e-mail met de persoon die jij getrokken hebt en zijn persoonlijke informatie. Vervolgens schrijf je voor deze persoon een gedichtje, doe je er een cadeautje van maximaal € 5,- bij en doe je jouw pakketje voor 4 december op de post. Op deze manier kunnen mensen elkaar op 5 december door het hele land verrassen met een persoonlijk uitgekozen en ingepakte Sinterklaasverrassing mét gedicht.

Mijn ervaring

De organisatie van PakjesavondVoorIedereen.nl heeft contact met me opgenomen over hun leuke initiatief. Ik vond het meteen een superleuk idee, dus ik besloot mee te doen. Ik trok een lootje en ontving de volgende ochtend, zoals afgesproken, het lootje van een ander. Mijn lootje is van iemand die houdt van Zumba en leuke dingen doen met haar 10 kleinkinderen. Het moet vast lukken om daar iets leuks voor te kopen! Dan alleen nog even een gedicht erbij schrijven en het cadeautje mooi inpakken. Ik heb er zin in!

Als je wilt zien hoe het cadeau eruit komt te zien en wat ik zelf krijg van mijn geheime Sinterklaas, volg me dan op social media, ik zal daar updates posten van het vervolg.

Doe mee!

Ga je ook een lootje trekken en iemand verassen? Gebruik de hashtag #pakjesavondvooriedereen op Twitter en Instagram en deel het met de rest van de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.