Per ongeluk: Easy Pink Lemonade

In 2002 ging ik voor het eerst naar Amerika, het was fantastisch! En het lekkerste wat ik daar heb gehad is zonder twijfel, Pink Lemonade! Toen ik weer naar huis moest, kon ik natuurlijk moeilijk afscheid nemen van mijn nieuwe favoriete drankje. In de supermarkt verkochten ze poeder, waarmee je het zelf thuis kon maken. Je hoefde het alleen maar te mengen met water. Dus ik nam zoveel Pink Lemonade-poeder mee als ik kwijt kon in mijn koffer. Thuisgekomen viel de smaak hiervan helaas een beetje tegen. Jammer, het bleef bij de herinnering.

In 2013 ging ik weer naar Amerika. Ik verheugde me natuurlijk op de hele reis, maar dacht ook aan mijn favo drankje. We zouden weer herenigd worden! Het eerste slokje proefde weer hemels! Wat ontzettend jammer dat dit (nog?) niet in Nederland te krijgen is!

Waarom schrijf ik hierover? Nou, ik heb zonet de perfecte easy Pink Lemonade per ongeluk zelf gemaakt! Voor een nieuw recept dat ik ging uitproberen heb ik zo’n flesje citroensap gekocht in de vorm van een citroentje. Ik deed wat citroensap samen met ranja in een glas en wist niet wat ik zag toen ik er water bij deed! Pink Lemonade! Het lijkt er precies op en de smaak komt ook heel erg in de buurt. Wat een doorbraak, zo makkelijk en al die tijd was het zo dichtbij!

Het recept

Een beetje grenadine ranja in een glas (ik gebruikte de AH basic Grenadine fruit syrup), daarna dezelfde hoeveelheid citroensap erbij (uit een flesje kan, maar vers citroensap is waarschijnlijk nóg lekkerder) en dan een plens koud water erbij. Wat ijsklontjes, een schijfje citroen op de rand en een vrolijk rietje maken het helemaal af, maar die had ik helaas even niet in huis.

Hier mijn easy Pink Lemonade:

IMG_20150503_165953

Zo ging de zon toch nog een beetje schijnen op deze regenachtige dag!

Heb je weleens de echte Pink Lemonade uit Amerika geproefd en was je net zo’n grote fan als ik? Probeer deze eens, het is echt lekker!Een grote kan Pink Lemonade met een paar schijfjes citroen erin doet het vast ook heel goed op een barbecue of tuinfeestje of doe het in zo’n leuke limonadetap.

image

This article has 3 comments

  1. Ooh, hier was ik al tijden naar op zoek, een simpel recept voor pink lemonade. Dank je wel, ik ga het straks meteen uitproberen! :) Ik mis dit ook vreselijk na vakanties in de USA. <3

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.