Recept: Bananenbrood (vegan)

Gisteren heb ik een nieuwe keukenmachine gekocht. Na lang twijfelen en reviews lezen heb ik gekozen voor de Philips Avance HR 7778/00, een mega-apparaat in een nóg grotere doos (de mevrouw van de winkel moest meelopen naar de auto, want een kinderwagen duwen en die doos tillen was onmogelijk). Hij kan snijden, raspen, hakken, mengen, blenden, juicen, kloppen, deeg maken en ijs crushen.

Eenmaal thuisgekomen wou ik hem natuurlijk meteen proberen, dus de schijfjes komkommer (kijk hoe dun!) en de juliënne gesneden courgette (zo perfect!) vlogen door de keuken. De ingevroren stukjes banaan werden een heerlijke Banana Softserve (met dank aan het recept van De Groene Meisjes). Zoonlief ging gisteravond tevreden slapen na een vers gejuice’d sapje van peer en wortel en vanmorgen begon mijn dag met versgeperst sinaasappelsap. Heerlijk!

Bananenbrood

Natuurlijk had ik nog lang niet alle attributen gebruikt, dus ik ging weer op zoek naar inspiratie. Ik had nog nooit eerder een bananenbrood gebakken, dus dat moest mijn volgende projectje worden. Hieronder een video van mijn bak-avontuur. Ik heb het grotendeels zelf gefilmd (mijn “cameraman” lag nog te slapen), dus alvast mijn excuses voor de momenten dat het niet helemaal goed in beeld is. Onder het filmpje heb ik de ingrediënten en de hoeveelheden ook nog eens vermeld. Enjoy!

 

Ingrediënten

380 gram havermout, gemalen tot bloem (3 cups)
3 rijpe bananen
165 gram zachte dadels, zonder pit (1 cup)
1,5 theelepel bakpoeder
1,5 theelepel kaneel
245 gram amandelmelk (1 cup)

Baktijd – Ongeveer 75 minuten op 200 graden.

Het resultaat was lekker smeuïg en verassend zoet, terwijl er (behalve een klein beetje door de amandelmelk) geen suiker in zit. Voor de echte zoet-liefhebber is het misschien niet zoet genoeg, maar je kunt er natuurlijk altijd wat suiker aan toevoegen. Een plakje bananenbrood is best zwaar, dus goed als ontbijt of tussendoortje. Ook mijn vriend en zoon konden het waarderen, dus deze ga ik vaker maken (misschien met nog meer lekkers erdoor zoals noten, pure stukjes chocola of rozijnen).

Heb jij weleens bananenbrood gemaakt? Of ga je mijn recept proberen? Deel het in de comments!

This article has 4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.