Recept: Vegan Quesadillas

Op veler verzoek deel ik in dit artikel mijn recept voor vegan quesadillas. Eigenlijk is het bijna geen recept te noemen, want het is slechts het opstapelen van een paar ingrediënten. Laat je dus vooral niet afschrikken door de ingewikkelde titel.

Quesadillas komen oorspronkelijk uit Mexico en bestaan altijd uit een tortilla met gesmolten kaas. Met extra ingrediënten kun je variëren naar eigen smaak. Hieronder het recept voor mijn favoriete versie.

De ingrediënten:

  • tortilla’s
  • iets van een tomatensalsa of -saus *
  • Wilmersburger classic (vegan kaas, te koop bij o.a. Jumbo supermarkten)
  • lente-ui (in ringetjes)
  • peper

* Ik gebruikte Bruschetta Topping Tomaat van AH eigen merk.

Bereiding:

Men neme twee tortilla’s, besmeer ze beide met een laagje tomatensalsa en leg op één tortilla de (vegan) kaas en lente-ui.

quesadilla
Even puzzelen met de kaas. Haha, hoezo perfectionistisch?

Leg de andere tortilla erop en verwarm het een minuutje in de magnetron. Dit zorgt ervoor dat de kaas alvast goed smelt. Dan schuif je de quesadilla in een koekenpan en bak je beide zijden tot ze goudbruin zijn. Met een pizzasnijder kun je ze makkelijk in hapklare puntjes snijden. Serveer de quesadillas direct, dan is de kaas lekker zacht en de tortilla krokant.

quesadilla
Wees er snel bij, ze zijn zo op!

quesadilla
Close-up

Als je echt uit wilt pakken kun je er natuurlijk nog een zelfgemaakte guacamole bij serveren, maar zonder zijn ze ook erg lekker. Heerlijk als hapje op een feestje, als lunch of bijgerecht voor het diner.

Je kunt ze gemakkelijk van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Het opwarmen in de magnetron en bakken in de pan doe je dan pas vlak voor je ze gaat serveren. Daar ben je hooguit drie minuutjes mee bezig, dus lang in de keuken staan hoeft echt niet.

Ga je ze maken? Laat me weten wat je ervan vond in de reacties hieronder. Eet smakelijk!

Heb je nog meer trek? Lees dan ook dit artikel Brownies met niks (vegan, no bake & raw)

This article has 3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge