Review: de Bondolino babydrager

Toen ik zwanger was van onze zoon wist ik het al zeker, ik wou hem gaan dragen met een draagdoek of draagzak. Ik heb me goed ingelezen en talloze filmpjes gekeken op YouTube over knooptechnieken en verschillende babydragers. Ik was toen gelukkig al bekend met de vele voordelen en zeker overtuigd van het gemak en de gezelligheid van het dragen door een aantal enthousiaste “draagmoeders” in mijn omgeving. Mijn eerste aankoop was meteen een schot in de roos, ik ging namelijk voor de Bondolino.

IMG_20150502_161523

De Bondolino is een voorgevormde ergonomische drager van Duitse makelij (firma Hoppediz). Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren, met of zonder print en verschillende stofdiktes. Omdat een nieuwe drager een flinke investering is, ging ik online op zoek naar een mooie gebruikte. Het aanbod is groot en aangezien een drager prima per post verstuurd kan worden ben je niet per se beperkt tot je eigen omgeving als zoekgebied.

Ik ben heel blij met mijn tweedehandsje, hij was namelijk zo goed als nieuw. Toen onze zoon nog maar een paar dagen oud was heb ik hem voor het eerst eventjes in de draagzak gedaan, hij vond het meteen fijn en ging lekker slapen. De Bondolino kun je vanaf de geboorte gebruiken en je hebt hiervoor, in tegenstelling tot veel andere dragers, geen speciale baby-insert nodig.

IMG_20150510_201632

De Bondolino is een ergonomische babydrager, dus hij is voor zowel de drager als het kind zo comfortabel mogelijk gemaakt. De benen van je kind zitten in de bekende M-houding, ook wel de kikkerhouding genoemd. De heupband maak je vast met een breed stuk klittenband en de schouderpanelen hebben lange stroken stof, die je eerst kruist achter je rug en vervolgens knoopt aan de voorkant. Bij rugdragen (want dat kan ook met de Bondolino) is dit uiteraard precies andersom.

IMG_20150510_201652

Omdat ik de smaak van het dragen te pakken had, heb ik ook nog een geweven draagdoek gekocht. Iets ingewikkelder in het gebruik, maar ook heel fijn. Toch merkte ik dat ik vaker mijn Bondolino bleef pakken, hij is gewoon zo makkelijk in gebruik. In een mum van tijd heb ik onze zoon er goed in en kunnen we op pad!

Waarom dragen?

  • Op een drukke zaterdagmiddag in de stad met een wandelwagen is best onhandig.. In die gevallen ga ik voor mijn draagzak!
  • Als je kind onrustig is en graag dichtbij je wil zijn, hup in de draagzak en je hebt je handen vrij voor andere dingen. Multitasking!
  • Regent het pijpestelen? Dat gebeurt weleens in Nederland. Doe je baby in de draagzak en samen onder de paraplu blijven jullie lekker droog.
  • Dragen stimuleert de ontwikkeling van de hersenen en het evenwichtsorgaan van je baby.
  • Het stimuleert ook de sociale vaardigheden van je kind, doordat hij of zij op dezelfde hoogte meekijkt en meeluistert met jouw gesprekken.
  • Het helpt om borstvoeding te laten slagen, je pikt de hongersignalen makkelijker op en het dichtbij hebben van je baby zorgt voor meer melkaanmaak.

Conclusie

Ik zou deze drager zeker aanbevelen, hij is erg makkelijk in gebruik en hij zit heel comfortabel. Zoonlief (11 maanden en 10 kilo) zit er nog steeds graag in en kan ook heerlijk even slapen, in dat geval kan je gemakkelijk het slaapkapje omhoog doen en vastmaken met klittenband. Door de brede schouderbanden en de stevige heupband wordt het gewicht goed verdeeld en merk je bijna niet dat je zoveel gewicht draagt. De stof blijft mooi, ook na het wassen. Een nieuwe kun je kopen in allerlei smaken, maar tweedehands kun je ook prima slagen.

Heb je iets aan deze review gehad? Of heb je een vraag of tip? Laat het achter in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.