Review: Encase Big Softy iPad case

Ben ik de enige moeder die weleens de iPad inzet om haar kind even te vermaken? Waarschijnlijk niet.. Maar iPads zijn kostbaar en kwetsbaar, twee dingen die een peuter nog niet snapt. Gelukkig hoeft dat ook niet, want er zijn speciale cases te koop waarmee je je iPad beschermt krijgt tegen valpartijen en driftbuien. Van de webshop Mobilefun.nl kreeg ik deze leuke case opgestuurd, echt heel aardig van ze!

Encase Big Softy leeg
Zo ziet hij eruit zonder iPad erin.

iPad Encase Big Softy
En zo met iPad, hij past perfect!

Encase Big Softy kids-proof iPad case

Hij is verkrijgbaar in roze en blauw, maar als jongensmoeder koos ik natuurlijk de blauwe. Met deze case om je iPad ligt hij nog steeds lekker in de hand. Noem me lui, maar ik ga niet elke keer de hoes verwisselen als ik hem zelf weer gebruik, dus ook voor mijn gebruik moet de case voldoen.

Gelukkig hebben ze overal aan gedacht, alle knoppen zijn toegankelijk en ook de contactpunten voor opladen en oordopjes hebben een uitsparing. De camera kun je gewoon gebruiken en om het geluid niet te blokkeren zitten er twee openingen aan de zijkant die zelfs speciaal zijn ontworpen om de akoestiek te versterken. Die van mij past op de iPad mini 1, 2 en 3, maar ze hebben uiteraard ook hoesjes voor grotere iPads zoals de iPad Air 2.

Eigenschappen

De case is gemaakt van zacht siliconen materiaal, ideaal voor peuterhandjes maar zelf vind ik het ook prettig aanvoelen. Het staat er niet bij op de site, maar je zou hem zo in een sopje kunnen wassen als ‘ie vies is geworden. Hij is namelijk, behalve het plastic steuntje achterop, helemaal gemaakt uit één stuk.

Zoonlief werkte super mee bij het testen, hier de foto’s!

iPad case Encase Big Softy
Het steuntje achterop heeft drie standen en staat stevig op de tafel (als je het steuntje inklapt is ‘ie plat).

Peuter test de case
Ik blijf voorzichtig en zet de iPad bij voorkeur net buiten bereik.

iPad case test
Maar als er dan toch een nieuwsgierig handje richting de iPad gaat, hoef je je geen zorgen te maken.

En?

Het is een succes! Zoonlief mocht bij hoge uitzondering aan de iPad komen en hij is nog heel, hoera! Ik moet eerlijk bekennen dat ik de iPad niet echt heb laten vallen als ultieme test, maar ik heb er vertrouwen in dat als het toch een keer gebeurt, dit geen beschadigingen zal opleveren. De hoeken zijn vooral extra dik beschermd. Slim, want die gaan meestal als eerste stuk. Ook als de iPad plat met het scherm naar beneden zou vallen, raakt het scherm de grond niet door de dikke rand. Ik vind dit een echte aanrader voor alle iPad bezitters met kids.

Update december 2018: De Encase Big Softy iPad case is nog steeds in gebruik en hij ziet er nog steeds als nieuw uit! Het is dus echt een sterke case, die zelfs met intensief gebruik, jaren mee kan gaan. 

Over de webshop

Het contact met de mensen van Mobilefun.nl verliep heel netjes en vriendelijk. Het aanbod is enorm, naast hoesjes voor de iPad mini 3, hebben ze ook hoesjes voor bijna alle telefoons en heel veel accessoires.

Favo filmpje op de iPad

Als afsluiter wil ik graag het favoriete YouTube filmpje van onze zoon delen. Hij vindt deze echt fantastisch en ik kan inmiddels elk nummer meezingen. Klik hier voor de link naar het filmpje! Waarschuwing: veel catchy liedjes die de hele dag in je hoofd blijven zitten!

Wat is het favoriete (YouTube) filmpje van jouw kind? En heb je je iPad wel goed beschermd? Ik lees het graag in de comments!

Meer lezen over gadgets? Lees mijn eerdere review over de Instax mini 8 Polaroid camera.

This article has 2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.