Review: Hevea speen van natuurrubber

Na al vele versleten te hebben, leek het me een goed idee om eindelijk eens een review te schrijven over de Hevea speen van natuurrubber. We zijn groot fan en ondanks dat de spenen alleen online te koop zijn, is het een absolute favoriet voor onze zoon. Hij is nu 21 maanden en alleen tijdens het slapen “aan de speen”.

Wel of geen speen?

Eigenlijk was het plan om geen speen te gebruiken bij onze zoon. Ik had gelezen dat het in de weg kan staan bij het slagen van borstvoeding en dat wilde ik niet. Wanneer we precies “gezwicht” zijn, weet ik niet meer. Ik gok zo rond een maandje of 9. We hadden een aantal speentjes in huis uit verschillende zwangerschapsdozen. Ik merkte dat zoonlief het toch wel fijn vond, dus vooruit! Na een korte zoektocht online koos ik voor deze Hevea speen. Omdat hij uit één stuk bestaat zijn er geen randjes, dat is extra hygiënisch. Wel fijn voor een item dat gevoelig is voor bacteriën. Hij is vrij van PVC, BPA, phthalates en kunstmatige kleurstoffen en gemaakt van 100% natuurlijke rubber van de Hevea brasiliensis boom. Daar komt ook de naam vandaan ;) Niet alleen het rubber dat Hevea gebruikt is afkomstig van een milieuvriendelijke plantage, ook het papier dat gebruikt wordt voor de verpakkingen komt van een FSC gecertificeerde plantage. Lekker duurzaam bezig dus!

Laten we eens kijken hoe de speen eruit ziet.

Hevea speen
Er zijn verschillende uitvoeringen, dit is de Star & Moon design

Hevea speen
De achterkant met alle “specificaties”

Speen Hevea
Het rubber voelt heel soepel en zacht aan, maar het is toch stevig genoeg om niet kapot te gaan. Als de speen versleten raakt kun je dat vooral voelen. Het rubber voelt wat ruwer aan in plaats van glad, dan is het tijd om de speen te vervangen. Het advies is om de speen elke 6 tot 8 weken te vervangen, maar onze ervaring is dat deze Hevea speen veel langer meegaat en behalve het ruwer wordende oppervlak heeft deze speen nog nooit andere beschadigingen opgelopen.

Ze zijn verkrijgbaar is drie maten: klein (0-3 maanden), groot (3-36 maanden) en extra groot (nog iets groter en steviger). Naast dit design is er ook een Hevea speen met autootjes, eendjes, kroontjes en bloemetjes. Ik bestel ze altijd via Greenjump.nl, ze kosten daar €5,99 per stuk.

Conclusie

Ben je op zoek naar een duurzame, veilige en hygiënische speen voor je kind, dan is dit een aanrader!

Dit artikel is niet gesponsord, het is mijn eigen eerlijke mening.
Meer eerlijke meningen lezen? Lees ook deze review.

This article has 2 comments

  1. Klinkt best goed, maar iedere 6 tot 8 weken lijkt mij ook lichtelijk overdreven! Het fijne met deze speen lijkt me dat ie uit 1 stuk is. Ik maak de speen van mijn zoontje altijd goed schoon maar je hebt soms toch dat je ergens een stofje tussen krijgt te zitten en dat is natuurlijk niet erg schoon.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.