September, tijd voor bloembollen!

Onze tuin is in juni van dit jaar helemaal mooi gemaakt. Het is voor het eerst dat ik een tuin heb die helemaal naar mijn eigen wensen is gemaakt. Naar eigen ontwerp ook! Ik ben er best trots op en heb vanzelfsprekend veel meer plezier in het onderhoud van de tuin dan voorheen.

Ik heb in juni meteen wat dingetjes opgezocht over tuinen en planten en ik leerde dat september dé tijd is om de bloembollen alvast te planten, dan heb je in het voorjaar prachtig bloeiende bloemen in je tuin. Dat wil ik natuurlijk ook! Vandaag gaf mijn telefoon me dan ook geheel volgens planning een seintje; “september, bloembollen planten!”.

Maar welke bloembollen zijn er allemaal? Ik kom eerlijk gezegd niet verder dan de tulp en de narcis. En ik heb vroeger nog wel als zomerbaantje bij een boer gewerkt om bollen te pellen. Toch maar even op Pinterest kijken voor inspiratie. Kijken jullie mee?

Het sneeuwklokje (bloeit in januari – februari)

Snowdrops perfect for Imbolc. In the language of flowers they symbolize hope in adversity.: Snowdrops perfect for Imbolc. In the language of flowers they symbolize hope in adversity.
[bron]

Ja, de sneeuwklok belooft echt al te bloeien in de winter, dwars door de sneeuw heen. Dit lijkt me een hele mooie om het bloemenfestijn mee te beginnen, als de overige planten nog kaal of onder de grond zijn.

Krokus (bloeit in februari – maart)

Ook de krokus is niet bang voor een beetje sneeuw. In februari en maart komen ze op, het eerste beetje kleur in de tuin.

Purple Garden Keywords: Purple, Crocus, Icy, Flower Petal, Winter Wonderland, Frosty: Purple Garden Keywords: Purple, Crocus, Icy, Flower Petal, Winter Wonderland, Frosty
[bron] 

Botanical Crocus Mixed Love the time of the year when they pop their little heads up- spring is right around the corner: Botanical Crocus Mixed Love the time of the year when they pop their little heads up- spring is right around the corner
[bron]

Niet alleen in paars, maar ook in andere kleuren te verkrijgen. Ik vind een mix van kleuren heel vrolijk staan.

Narcis (bloeit in maart – april)

Als je sneeuwklokjes allemaal uitgebloeid en je krokussen op hun retour zijn, dan is het tijd voor de narcis. Hieronder de mooiste die ik kon vinden.

Pink daffodils. I have never seen these before - in fact I thought daffodils were always yellow.: Pink daffodils. I have never seen these before - in fact I thought daffodils were always yellow.
[bron]

Meestal zijn ze geel, maar ze zijn er dus ook in het roze, mooi hoor!

Daffodil bouquet... @Jessica Campbell I kind of like these. couldn't find the ones you pinned: Daffodil bouquet... @Jessica Campbell I kind of like these. couldn't find the ones you pinned
[bron]

Je vindt deze bloem altijd óveral, langs de kant van de weg en in elk parkje. Op deze foto bewijst de narcis dat hij ook heel stijlvol en chique kan zijn in een bruidsboeket. Leuk weetje; in het Engels heet een narcis een daffodil (bonuspunten als je dit al wist).

Tulp (bloeit in april – mei)

De laatbloeier in deze lijst, maar wel een hele mooie én Nederlands trots: de tulp!

Tulpen ‘Fantasy’ - Tulpen http://www.bakker-hillegom.nl/product/tulpen-fantasy-/ #bakker #tuin #tulpen: Tulpen ‘Fantasy’ - Tulpen http://www.bakker-hillegom.nl/product/tulpen-fantasy-/ #bakker #tuin #tulpen
[bron]

Wow, dit is niet zomaar een tulp, maar een “Fantasy” tulp. Heel mooi!

Tulip 'Artist': Tulip 'Artist'
[bron]

Nog zo’n bijzondere tulp, dit is de “Artist” (je moet er maar op komen).

Met deze inspiratie kan ik aan de slag, onze tuin zal van januari tot en met mei mooi kleurrijk zijn. En in mei nemen de vaste planten het weer over. Ik kan bijna niet wachten! Als het zover is zal ik de foto’s natuurlijk delen op mijn Instagram en Twitter (op beide social media te vinden onder de naam @BenellaBlog).

En jij?

Staat het planten van bloembollen al op jouw agenda? Het kan overigens nog later dan september hoor, maar doe het wel voor de eerste vorst. Heb je iets aan dit artikel gehad? En wat is jouw favoriete voorjaarsbloeier? Ik lees het graag in de reacties!

This article has 1 comment

  1. Wat een leuk artikel! Ik had er nog niet aan gedacht, maar ik ga zeker wat poten. Even kijken wat ik nog heb liggen. Heb net vandaag de tuin netjes gemaakt, was zulk lekker weer :-)

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.