Sollicitatietips van een P&O’er

Ze zeggen altijd dat je je werk en privé beter gescheiden kunt houden, vandaag ga ik die regel overtreden. Door mijn werk in de P&O-wereld heb ik namelijk een uniek inkijkje in sollicitaties, brieven en CV’s. Het is een hot onderwerp en er is al zoveel over geschreven. Ik ga daarom niet de sollicitatietips geven die je overal al kunt vinden, maar praktische sollicitatietips waar je écht iets aan hebt.

Maak jij je ook schuldig aan één van onderstaande missers? Niet getreurd, ik geef je 5 sollicitatietips om het beter te doen.

typen

Tip 1 – Bellen!

Als je na het goed lezen van de vacature nog vragen hebt, bel dan gerust met het telefoonnummer van de contactpersoon voor meer informatie. Dit is niet alleen nuttig om achter de ontbrekende info te komen, maar als je besluit om te solliciteren is dit meteen een mooie eerste kennismaking met het bedrijf en een goede kans om je te profileren. Als de ander het een prettig gesprek vond zal hij of zij misschien je naam wel onthouden (noem je naam dus ook duidelijk en niet te snel), dat kan je meteen een kleine voorsprong geven. Als je er niks van bakt in het eerste gesprek is dit natuurlijk geen voorsprong, maar juist een achterstand. Neem dus echt even de tijd voor het telefoontje, zoek een rustig plekje op en wees vriendelijk en positief.

Tip 2 – Wees uniek

Maak geen gebruik van een standaardbrief. Niet één die je van het internet hebt geplukt en ook niet één die je zelf hebt gemaakt waar je per sollicitatie alleen nog maar de bedrijfsnaam en de datum hoeft te veranderen. De standaardbrieven die te vinden zijn op het internet kunnen P&O’ers wel dromen! Ook een zelfgeschreven brief die niet voor 100% is toegespitst op deze ene vacature is niet oké. Een bedrijf wil graag lezen waarom je juist bij dit bedrijf wilt werken, ze willen zien dat je je er een klein beetje in hebt verdiept en waarom jij juist voor deze vacature geschikt bent.

Tip 3 – Maak het persoonlijk

Ik kan natuurlijk niet voor alle P&O’ers spreken, maar zelf vind ik het altijd heel leuk als ik na het lezen van een brief een beetje het gevoel heb dat ik de schrijver heb leren kennen. Ik wil meer lezen dan de standaardkreten zoals “Ik ben een echte teamplayer, maar kan ook heel goed zelfstandig werken” (eigenlijk zeg je hiermee dus helemaal niks hè). Vertel waarom de vacature zo goed bij je past, geef voorbeelden en vertel er iets bij. Ook in je CV kun je een paar persoonlijke dingen verwerken, zoals een foto (waar ik in tip 4 nog wat verder op in ga) en een apart kopje met interesses.

Tip 4 – Visuals

Wil je dat jouw sollicitatie eruit springt, steek dan wat tijd in de opmaak. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van (gekleurde) lijnen, balken, tekstvakjes, logo’s van de bedrijven erbij, klikbare links, etc. Doe dit echter alleen als je er goed in bent en houdt het subtiel, een rommelige opmaak valt juist op de verkeerde manier op. Een foto is erg leuk, maar dan liever geen selfie. Kies een recente foto waar je netjes op staat, die gemaakt is bij goed licht en een glimlach maakt het helemaal af. Ben je helemaal tevreden, maak er dan een PDF-bestand van zodat alles netjes op de juiste plek blijft staan.

Tip 5 – Check, check, dubbelcheck!

Oké, toch nog een beetje een standaard-tip, maar deze mag echt niet ontbreken. Laat je brief en CV, vóór het versturen, nog even lezen door een kritische vriend. Als je een tijdje naar dezelfde tekst kijkt vallen sommige foutjes niet meer op.

Dat waren ze, mijn ultieme inside sollicitatietips voor een succesvolle sollicitatie. Heb je alles goed gedaan en ben je toch niet uitgenodigd voor een gesprek, dat kan helaas gebeuren. Pick yourself up and try again. Aan je brief en CV heeft het in ieder geval niet gelegen!

Heb je nog aanvullende sollicitatietips, deel ze hieronder en help je mede-sollicitanten.

 

Meer lezen? Lees ook dit lekkere recept voor Pesto Pomodori Pastasalade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.