Trakteren op de crèche

Trakteren als je jarig bent, het hoort er helemaal bij! Ik kan me nog goed herinneren dat er vroeger op school vaak getrakteerd werd op Mars-repen of zakjes chips. Wat ook regelmatig voorbij kwam was de halve meloen ingepakt in zilverfolie, lekker vol geprikt met spiesjes kaas, komkommer en worst. Echt een klassieker! Ik vond het altijd heel leuk om te mogen trakteren en wou ook altijd graag iets origineels meenemen.

Gisteren heeft onze zoon getrakteerd op de crèche, de allereerste keer dus heel speciaal. Ik wilde het graag gezond houden, dus ik heb het internet afgespeurd naar leuke ideetjes. Hieronder mijn favorieten en natuurlijk de winnende traktatie!

image

Deze spiesjes zijn simpel om te maken, maar zien er wel fantastisch uit! Ze doen me denken aan de spiesjes in de halve meloen van vroeger, maar dan in een modern jasje door het cijfer van kaas en de foto! Dat zag je vroeger niet!

image

Deze toverstafjes van een soepstengel, glazuur en eetpapier zijn zo origineel, ik denk dat kinderen hier veel lol aan zullen beleven. Toch bijna zonde om op te eten?

image

Fruitspiesjes! Op internet vond ik ze in de mooiste kleurencombinaties, regenbogen en nagemaakte dieren (zo ver gaan mijn knutselkwaliteiten helaas niet). Het ziet er feestelijk uit en het valt bijna bij iedereen in de smaak.

En dan nu de winnaar, jullie hebben ze misschien al voorbij zien komen in mijn vorige artikel, de watermeloenijsjes! Simpel, gezond, lekker zomers en ze zijn geschikt voor alle leeftijden.

image

Volgens de leidsters waren ze een groot succes, iedereen heeft er lekker van zitten smullen! De stokjes heb ik besteld via www.funenfeestmegastore.nl, net als de servetjes die je op de foto ziet. Om de stokjes er makkelijk in te schuiven kun je het beste de schil eerst even insnijden met een scherp mesje. Door het stokje lijkt het op een echt ijsje en het maakt het makkelijk vast te houden voor kleine (misschien nog iets ongecoördineerde) handjes.

Heb je nog leuke traktatietips? Deel ze hieronder in de comments!

This article has 2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.