Vegan brownies met niks (no bake & raw)

Wat zou je ervan zeggen als ik je vertel dat ik brownies heb gemaakt zonder suiker, boter, eieren en bloem? En ook nog eens zonder te bakken! Geloof je het niet? Kijk maar, dit zijn ze!

IMG_20150421_170105
De smeuïgheid spat er toch vanaf?

Ik zal het maar meteen toegeven, ik ben een ramp met bakken. Koekjes gaan bij mij altijd mis en mijn eerdere pogingen tot brownies zijn ook altijd mislukt. Een no bake recept is dus echt op mijn lijf geschreven. Er zitten alleen ontzettend gezonde ingrediënten in! Hier komen ze!

– 8 verse dadels, ontpit en in stukjes gesneden

– 3 flinke theelepels rauwe cacaopoeder

– 1 eetlepel zachte (koudgeperste) kokosolie

– 1 eetlepel kokosrasp

(een handje walnoten zou ook heerlijk zijn, maar ik vermijd noten dus ik heb dit niet toegevoegd)


Doe de dadels en de kokosolie (die je indien nodig even smelt tot het zacht is) in een keukenmachine en maal het fijn, voeg daarna de cacaopoeder toe (en eventueel de walnoten) en mix het samen. Haal het uit de keukenmachine en breng het in de gewenste vorm. Het is handig om dit op bakpapier te doen zodat het niet blijft plakken. Bestrooi je brownie met wat kokosrasp en zet het in de koelkast tot het stevig is (minimaal een uurtje). Haal het uit de koelkast en snij er mooie stukjes van. Ik ging voor typische brownie vierkantjes!

IMG_20150421_165959

Nu kun je lekker smullen! Deze vegan brownies bevatten geen ongezonde ingrediënten, dus eet ze gerust allemaal op of maak ze speciaal voor die ene vriendin die altijd op dieet is.

Ga je deze heerlijke fudgy chewy guilt free brownies ook maken? Tag me op Instagram (@BenellaBlog) met het resultaat, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.