Voor chocolade lovers: Bark Candy

Omdat iedereen van chocolade houdt, maar je het soms iets mooier wilt maken! Het enige dat je nodig hebt is een beetje creativiteit. En natuurlijk de ingrediënten om je eigen bark candy te maken, dat zijn:

  • 200 gram bruine chocolade
  • 200 gram witte chocolade
  • toppings die lekker smaken in combinatie met chocolade

Ideetjes voor toppings: M&M’s, stukjes Oreo, pepermuntsnoepjes, fudge, plofrijst, biscuitjes, bakparels, noten, pretzels, cranberry’s, gedroogde aardbeien, rozijnen, speculaasjes, mini marshmallows, smarties, pinda’s, pompoenpitten, gojibessen, dadels, etc.

repen chocolade
Deze biologische chocolade van AH is mijn favoriet op het moment. 

Stap 1

Smelt de bruine chocolade au bain marie en giet het uit op een platte ondergrond (met randjes) bedekt met bakpapier. Maak het overal ongeveer even hoog en zet het in de koelkast om hard te worden.

Stap 2

Hak, indien nodig, de toppings fijn en zet ze klaar voor gebruik.

Stap 3

Smelt de witte chocolade op dezelfde manier en giet deze bovenop de bruine laag die al hard is.

Stap 4 (de leukste stap!)

Gooi de toppings erop terwijl de witte chocolade nog zacht is, wees creatief en maak het zo gek als je wilt. Ben je tevreden? Zet het dan weer in de koelkast tot het helemaal hard is. Breek het in hapklare stukken en klaar is je bark candy!

Bark Candy

Bark Candy close up

Hier mijn resultaat, ik heb speculaasjes, fudge (met een beetje zeezout erop), bakparels en mini smarties gebruikt. Dit ziet er toch superleuk uit!

Kadootje Bark Candy

Pak het leuk in met doorzichtige folie, een mooi lintje erom en je hebt een origineel zelfgemaakt kadootje!

Ga je je eigen bark candy maken, tag me dan op Instagram met het resultaat (@BenellaBlog), vind ik leuk! Heb je nog ideeën voor andere toppings, deel ze hieronder in de comments.

This article has 3 comments

  1. Dit ziet er heerlijk uit! Ik kan zelf niet tegen gluten en koemelk, maar er is gelukkig wel geschikte chocolade van rijstmelk te krijgen, weet alleen niet of die goed smelt! Ga het wel proberen! En dan kan ik als topping kokos, gojibessen en wat nootjes gebruiken, ben benieuwd!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.