Zonnig recept: Pesto Pomodori Pastasalade

De zomer is ineens volop toegeslagen, wat is het lekker weer! Het is dus hoog tijd voor een nieuw zonnig recept, eentje waarvoor je niet te lang in de keuken hoeft te staan. Deze stond al een tijdje op mijn verlanglijstje om een artikel over te maken, ik ben namelijk dol op pastasalade! Lees je mee hoe je dit succesrecept maakt?

Bereidingstijd

20 minuutjes in de keuken en daarna nog minimaal een uurtje chillen in de tuin (jij, niet de pastasalade natuurlijk) terwijl alles lekker koud wordt en de smaken goed mengen.

De ingrediënten

  • 220 gram pasta (fusilli houdt de pesto goed vast)
  • pesto (zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerst, recept onderaan!)
  • cherry tomaten
  • zongedroogde tomaten
  • baby spinazie
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas snippers
  • 1 bolletje mozzarella
  • peper en zout

Aan de slag

Kook de pasta al dente volgens de instructie op de verpakking. Spoel het na de kooktijd meteen af onder koud water en laat het goed uitlekken.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze een mooi bruin kleurtje krijgen. Let op, het duurt even voordat het bruinen begint, maar als ze eenmaal gaan, dan gaan ze ook snel!

Was de cherrytomaten en snij alle overige ingrediënten in het gewenste formaat. Daarna kun je alles samen in een grote kom mengen en naar smaak peper en zout toevoegen.

Zet de kom vol lekkers in de koelkast en laat het minimaal een uurtje staan, langer mag natuurlijk ook.

Tadaa, dit is de mijne!

pastasalade op tafel

pastasalade close up

De pesto is echt de ster van dit gerecht. Als je helemaal wilt uitpakken maak je die natuurlijk ook zelf, is helemaal niet moeilijk! Dit heb je nodig:

  • een staafmixer of keukenmachine
  • 30 gram verse basilicum (dat is best veel, de halve plant in één keer kaal!)
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 25 gram geraspte Parmezaanze kaas
  • 1 teen knoflook
  • 6 eetlepels lekkere olijfolie
  • peper en zout

Alles bij elkaar en mixen maar!

 

20150702_181329
Het groene goud ;)

Deze is zo veel lekkerder dan uit een potje. Met een laagje olie erop kun je deze pesto een paar dagen bewaren in de koelkast.

Eet smakelijk en geniet nog even lekker van de zomerse dagen. Ga je dit recept ook maken, tag me op Instagram met het resulaat (@BenellaBlog), ik ben heel benieuwd naar jullie creaties!

This article has 7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.