Zonnig recept: Quiche Caprese

Nu de lente is begonnen vind ik het tijd voor een lekker zonnig recept! De zoete tomaten in deze quiche Caprese, samen met de verse basilicum en pittige Parmezaanse kaas doen je smaakpapillen een groot plezier! Dus wees lief voor je smaakpapillen en ga aan de slag! Dit recept is erg makkelijk. Als ik het kan, kan jij het ook!

​  quiche 1

De inspiratie voor dit recept komt uit de Allerhande, ik heb het alleen nog een klein beetje aangepast naar mijn eigen voorkeur.

Je hebt nodig:

  • Bladerdeeg (5 plakjes)
  • 300 gram cherrytomaten
  • Bolletje mozzarella
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • Verse basilicum
  • Peper en zout
  • 4 eieren
  • 125 gram crème fraîche
  • Twee Roma tomaten

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de tijd op 55 minuten.

Bekleed een springvorm of taartvorm met het bladerdeeg. Prik er wat gaatjes in met een vork en verdeel de gehalveerde cherrytomaatjes over de bodem tot deze helemaal bedekt is.

(Tip: leg een velletje bakpapier onder het bladerdeeg op de bodem, dan krijg je de quiche er straks makkelijker uit)

quiche 2

Verdeel de mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas erover. Meng de eieren, crème fraîche en basilicum en voeg wat peper en zout toe naar smaak, giet dit mengsel erbij. Leg tot slot een paar mooie plakjes Roma tomaten bovenop en zet het in de oven.

quiche 3

Na 55 minuten kwam de mijne er zo uit, ben best trots op het resultaat!

quiche 4

Ga je deze quiche Caprese ook maken? Tag me op Instagram met jouw resultaat, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.